Brede School Hoog Dalem Gorinchem

Brede school Hoog Dalem is een combinatiegebouw voor twee basisscholen, een unit voor kinderopvang en BSO en een sportzaal. Het geheel is verdeeld over twee herkenbare volumes; een voor de scholen en opvang en een tweede volume voor de sporthal. Deze twee zijn verbonden door middel van een brug op de verdieping die niet alleen verkeersruimte is maar ook pauze- en ontmoetingsruimte. De plattegrond voor het deel onderwijs en opvang is afgestemd op een doorgaande leerlijn voor de leerlingen van 0 tot 12 jaar, waarbij de kinderopvang met beide scholen goed verbonden is en waarbij men samen een aantal gemeenschappelijke ruimtes kan gebruiken.

De constructieve opzet van het gebouw bestaat uit een paalfundering met betonnen funderingsbalken, een dragende gevel (kalkzandsteen en bakstenen buitenblad) in combinatie met een staalconstructie in het inwendige. Door deze opzet zijn nagenoeg alle binnenwanden niet-dragend en kunnen deze, als een veranderend gebruik daarom vraagt, eenvoudig gedemonteerd of verplaatst worden.

De daken van de opvang en onderwijs zijn van beton i.v.m. de warmteaccumulatie, bij de sporthal en de verbindingsbrug zijn stalen dakplaten toegepast. De Pv-panelen welke hier op worden geplaatst voorkomen de al te sterke opwarming van de onderliggende constructie.

Frencken Scholl Architecten verzorgde het ontwerp, en Burgland bouw de uitvoering.

© | Alle rechten voorbehouden.
Beheer en onderhoud LinQxx.

Adres

  • Wilhelminasingel 102
  • 6221BL Maastricht
  • Nederland
LinQxx | Beheer en onderhoud